Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΚΕ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ - ΓΡΕΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΤΖΑΚΟΣ ΑΘΗΝΑ
Σήμερα Πέμπτη στις 4 το μεσημέρι η πολιτική κηδεία του σ. Ερρίκου Βακαλόπουλου στο Νεκροταφείο της Καλλιθέας.  
Τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συγγενείς του εκφράζει το ΚΚΕ. 
Ο Ε. Βακαλόπουλος, γιος λαϊκής οικογένειας, γεννήθηκε στο Βατούμ της Ρωσίας το 1928. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 10 ετών με τους γονείς και τα αδέλφια του. Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του επαναστατικού κινήματος και οργανώθηκε από τα εφηβικά του χρόνια στο ΚΚΕ. Έδρασε ως μάχιμο μέλος στον ΕΛΑΣ, στην Καλλιθέα και πήρε μέρος στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944, ενάντια στην αστική τάξη και τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές.
Πιάστηκε το 1946 από την τότε αντιδραστική κυβέρνηση και έμεινε στα κρατητήρια ανηλίκων. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε θάνατο και έμεινε για 17 χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ, Ιτζεδίν, Ακροναυπλίας, Κέρκυρας, Βούρλων και Χαλκίδας. Αποφυλακίστηκε το 1963 και δούλεψε στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος. Στη διάρκεια της δικτατορίας πέρασε στην παρανομία και δούλεψε στο μηχανισμό αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους. Με τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Καλλιθέα.
Στάθηκε σε όλη του τη ζωή ακλόνητος, αλύγιστος αγωνιστής, πιστός, σταθερός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, την περίοδο 1991, από την επιδίωξη των οπορτουνιστών να διαλύσουν το Κόμμα.